Jubileumboek over 10 jaar Trimdiel Keunstrûte in Leeuwarderadeel

In het weekend van 23 en 24 september wordt in Leeuwarderadeel voor de tiende keer de Trimdiel Keunstrûte gehouden. Deze kunstroute wordt georganiseerd door de Kultuerried Ljouwerteradiel en is inmiddels een begrip geworden in Stiens en wijde omtrek. Helaas is dit de laatste kunstroute, die de Kultuerried organiseert. Leeuwarderadeel zal immers na 1 januari 2018 niet meer als zelfstandige gemeente voort bestaan en dan zal er ook geen Kultuerried Ljouwerteradiel meer zijn.

Om zowel het tienjarig bestaan van de Trimdiel Keunstrûte als ook het einde ervan te markeren, heeft de Kultuerried het plan opgevat om een jubileumboek te laten verschijnen.

Het boek bestaat uit twee delen: een inleiding over ’10 jaar kunst in Leeuwarderadeel’, zoals de ondertitel luidt. En een uitvoerig deel, waaraan tal van deelnemende kunstenaars uit de gelopen tien jaar zich presenteren. Tal van foto’s maken het boek tot een heel kleurig en goed leesbaar geheel, fijn om te hebben.

Tijdens de opening van de tiende Trimdiel Keunstrûte, op zaterdag 23 september in galerie De Garaazje aan de Moundyk in Stiens, zal het eerste exemplaar van het boek ‘Trimdiel Keunstrûte’ officieel worden aangeboden aan de wethouder van Kunst en Cultuur, mw Rinske van der Meulen-van de Ende.

Tijdens dat weekend is het boek te koop in galerie De Garaazje in Stiens.