Lavalu treedt op in de St. Vituskerk – 7 oktober 2017

Op zaterdag 7 oktober geeft de alom bekende componiste, pianiste en performer Lavalu een sloconcert  in de St. Vituskerk in Stiens. De Kultuerried Ljouwerteradiel, die dit concert organiseert, meldt dat niet zonder trots, want Lavalu is beslist  niet de eerste de beste. Dit optreden begint om 20.00 u. Het belooft een heel bijzonder concert te worden.

Lavalu, artiestennaam voor Marielle Wolring, werd in 1979 geboren in Cleveland in de Amerikaanse staat Ohio, maar ze groeide op in Arnhem. Vanaf haar vierde kreeg ze pianoles. Bekende artiesten als Radiohead en Björk inspireerden haar tegen het eind van de puberteit om zelf muziek en teksten te gaan schrijven. Dat deed ze eerst onder haar eigen naam, maar vanaf 2004 is ze bekend als Lavalu. De jaren die volgen zijn succesvol: ze wint in 2005 het Juttersfestival, in 2006 de Park Open Live Music Prijs. Ze speelt op Polderpop, op Noorderslag, in Paradiso en op het Montreux Jazz Festival.

Er zijn inmiddels een aantal albums van haar uit. Maar ze is bij velen vooral bekend van het Pauperparadijs, de musical over de koloniën in Veenhuizen, naar het gelijknamige boek van Suzanne Jansen. Voor die musical schreef Lavalu de muziek, die ze zelf ook speelt met haar band tijdens de musicaluitvoeringen op de grote binnenplaats van ‘Veenhuizen’.

In Stiens treedt Lavalu solo op met haar programma ‘Solitary High.’ Ze vat dit programma zelf op de volgende manier kort samen: ‘klassiek op de piano en pop in de zang.’ Tijdens dit soloconcert gaat Lavalu een relatie aan met klassiek en pop. Achter de piano flirt  ze met componisten als Debussy, Satie en Schubert. Bovendien speelt ze haar eigen songs. Ze probeert dat alles zo te vertolken, dat het publiek zich in de negentiende eeuw in de salons en de huiskamers waant. Intiem en nabij, troostend en bezwerend. Een muzikaal avontuur, dat u niet mag missen.

Bekijkt hier een clip van Lavalu

Op 7 oktober 2017 om 20.00 uur zal zij voor u optreden in de St. Vituskerk te Stiens.

Kaarten zijn vanaf nu te reserveren ad € 10.00 in de voorverkoop: (klik hier om kaarten te reserveren) of te koop bij Primera Stiens.

Aan de kassa zijn de kaarten € 12,50.

Kaarten zijn inclusief 1 consumptie.