Robert Jan Stips komt naar Stiens

Het is niet zonder enige trots dat de Kultuerried Ljouwerteradiel een bijzonder concert aankondigt. Op meerdere plekken in het dorp lacht zijn gezicht  je toe: Robert Jan Stips. Op zondagmiddag  23 april aanstaande om 16.00 uur komt hij met zijn solo programma naar “De Smalle Brug” in Stiens.

Het spoor dat Robert Jan Stips inmiddels door het Nederlandse muzieklandschap trekt, is vrij ongekend. Een constante lijn van oorspronkelijke muziek-kwaliteit, via bekende namen als Supersister, NITS, Golden Earring, Sweet d’Buster, Gruppo Sportivo, Transister en Freek de Jonge, van de jaren 70 tot en met nu. Stips speelt nog steeds in de Nits, die onlangs hun 40-jarig bestaan vierden. Ook was hij de muzikaal leider van het grootse openlucht spektakel ‘O Die Zee’ dat, in augustus 2014 in de provincie Zeeland, avond na avond uitverkocht was.

Maar dit seizoen komt Robert Jan ook weer naar het theater en doet een greep uit zijn meer dan 300 liedjes, speelt en zingt ze in verrassende versies op het instrument waar de meeste ook op ‘geboren’ zijn: puur aan de piano – onverwachte covers, nieuw werk, cross-overs met klassiek en vertelt daarbij veel anekdotes en verhalen. Het is een spontaan theater gebeuren, geen gelikt of geregisseerd programma.

Robert Jan laat je horen en voelen wat hij in die ruim 40 jaar heeft gemaakt en… meegemaakt. Het publiek kan t/m de dag tevoren verzoeknummers aanvragen via verzoek@stips.net. Er geldt één spelregel: het nummer moet ooit door RJ (mee)-gespeeld, -opgenomen of -geschreven zijn.

Kaarten verkrijgbaar bij Primera in Stiens. Ook kunt u online kaarten bestellen: Klik hier om kaarten te reserveren.

Voorkom teleurstelling, zorg dat u erbij bent.