Evenementen

Evenementen in 2020
Mens Erger Je Niet” met Thijs Meester en Tseard Nauta @ Nicolaaskerk in Koarnjum Extra voorstelling
Zaterdagavond 31 oktober 2020.Aanvang 20.30 uur, Deur open 20.00 uur
Toegangsprijs: €17,50- pp, gratis koffie, thee en … lekkere nootjes!
Toegang uitsluitend na reserveren via bobdeboer@pinupsanddowns.com of via 06.54763154
Annuleren is mogelijk, dan wel drie dagen van te voren, anders worden de entreekosten alsnog verrekend.

Herkent u dat? Die irritante automobilist vlak voor je in het verkeer die ook nog geen richting aangeeft, uw vleeswaren, verpakt in dat plastic zakje dat maar niet open te krijgen is, de schaar die je niet terug kunt vinden of de bus die twee minuten te laat is en je bent al verlaat voor die belangrijke afspraak…

Thijs Meester is acteur, zanger, bekend van de vele rollen in succesvolle producties zoals Elk Sinus, Kening Hert, De Wilde Boerinne en Het Kollumer Oproer. Ook is hij de winnaar van de Europese tv prijs “Circom”.

Deze veelzijdige acteur heeft zijn kleine en grote ergernissen tot thema gemaakt in zijn nieuwe soloprogramma “Mens Erger Je Niet”.

Herkenbaar, grensoverschrijdend en zonder schroom taboes doorbrekend voert deze eigenzinnige en toch sympathieke Fries u door een voorstelling vol prachtige liedjes en amusante, zelfs pittige verhalen.

Deze cabareteske onemanshow is zowel in het Fries als in het Nederlands. Piter Wilkes, Marcel Smit en Sander Stienstra schreven prachtig nieuw repertoire voor deze voorstelling.

De muzikale begeleiding wordt verzorgd door instrumentalist en componist Tseard Nauta. Hij is o.a. bekend van zijn eigen solovoorstellingen, maar ook van zijn samenwerking met o.a. Inez Timmer. Ook speelt hij o.a. in de groepen Di Gojem en Patty’s Day Off.

Goed nieuws over huiskamertheater De Wier in Koarnjum!
Beste geïnteresseerden,

Al geruime tijd zijn er geen concerten, kleine theatervoorstellingen en lezingen in het kleinste en gezelligste huiskamertheater van noordwest Fryslân aan de Wier. Maar daar gaat verandering in komen …
In de maand september verplaatst het intieme podium zich van de Wier 5 naar de sfeervolle en mooi klinkende Nicolaaskerk op de Wier 7 in Koarnjum.
In overleg met de Plaatselijke Commissie (S.A.F.T.) is recentelijk overeengekomen om daar naar uit te wijken. Op deze locatie kan de “1, 5 meter afstand” goed worden nageleefd, iets wat in het huiskamertheater zelf nauwelijks tot niet te realiseren is.

In het verleden werden er al regelmatig concerten in de kerk van Koarnjum georganiseerd, dit alles in samenwerking tussen theater en PC. Voorbeelden waren o.a. “KrystReizgers” (die overigens weer terugkomen op zondag 20 december a.s.!), het Risata Kwartet, duo Robert Jan Stips & Marieke Brokamp, het Leeuwarder Kamerkoor, Sânman & Sikke en Inez Timmer.

Dit zijn de nieuwe evenementen die vanaf september op het programma staan:

Ierse en Schotse folk met Paddy’s Day Off, liedjesmaker Jan de Vries van het Bildt, “Mens Erger Je Niet”: een toneelvoorstelling met Thijs Meesters & Tseard Nauta, popband De Fries, luitist David van der Zee, singer songwriter Bernard Brogue en het duo Ella and her man. Bijzonder wordt trouwens ook de voorstelling ‘Holocaust Hollywood’, met Inez Timmer & Tseard Nauta i.s.m. NUT.

Uiteraard dit alles ‘ijs en weder dienende’ en de data volgen later, het huiskamertheater houdt u op de hoogte!

Mei groetnis fan Bob de Boer (tel. 06-54763154, e-mail bobdeboer@pinupsanddowns.com)

Expositie fotografie Bob de Boer

Fotograaf Bob de Boer uit Koarnjum exposeert de komende najaarsperiode een selectie van een aantal fotowerken op groot formaat in kledingzaak “Meneer & Mevrouw Hoekstra” in Stiens.

Er zijn enkele foto’s te zien als voorbeelden van portret, landschap, kunst, natuur en luchtmachtfotografie. Deze onderwerpen nemen een fraaie plek in en passend opvallend goed tussen de kleding, accessoires en inrichting bij Meneer en Mevrouw Hoekstra.

Voor de fotograaf is het de uitdaging om te experimenteren met uiteenlopende onderwerpen, licht en opvallende kaders. Sommige foto’s worden bewerkt om een extra creatieve tint aan het geheel toe te voegen.

De grote formaten op 100 x 75 cm op geborsteld aluminium geven een verassend resultaat in combinatie met de bijzondere belichting.

De openingstijden van deze winkel zijn te vinden op de site www.hoekstrastiens.nl