Evenementen

Evenementen in 2020

Het extra kerstconcert op 20 december a.s. is geannuleerd.

~ Vocal Roses & Barteld Post @ Nicolaaskerk Koarnjum ~

Attentie!

Het eerste concert op 13 december is al uitverkocht,

maar er komt een extra concert op zondagmiddag 20 december 2020:

aanvang 15.00 uur, deur open 14.30 uur:

entree €17,50 p.p. Toegang alleen na aanmelding op: tel.nr. 06-54763154 of via bobdeboer@pinupsanddowns.com

Reserveren kan nu!

Om alvast in de stemming te komen vindt er een bijzonder kerstconcert plaats, georganiseerd door huiskamertheater De Wier in de Nicolaaskerk van Koarnjum.

Twee verschillende muziekacts zullen acte de présence geven:

Vocal Roses is een muzikaal trio uit Oudemirdum. Ze treden veel op tijdens evenementen, festivals, diners en concerten, zoals deze middag in de sfeervolle Nicolaaskerk.

Het repertoire bestaat voornamelijk uit popnummers, van vroeger tot nu, maar ook country-songs en eigen liedjes. De drie dames geven hun muziek een herkenbaar en eigen muzikaal tintje

door veel met meerstemmige zang te werken. Ondertussen heeft Vocal Roses een EP opgenomen met nieuw eigen werk.

Vocal Roses bestaat uit:

Sita – zang en percussie, Johanna – zang en basgitaar en Irma – zang, gitaar en toetsen.

Recentelijk stond dit veelbelovende trio in september in het voorprogramma van de Friese rockband SKVR in De Neushoorn in Leeuwarden, met groot succes!

De jonge organist Barteld Post (2003) zal naast het optreden van Vocal Roses tussendoor de Nicolaaskerk muzikaal vullen met zijn fraaie, gevarieerde orgelmuziek.

“Mijn ouders hadden een oud orgeltje op de rommelmarkt in het dorp Wjelsryp op de kop getikt. Ik speelde trouwens al vanaf mijn 8e trompet… maar toen ik ongeveer 10 jaar was leek mij dat orgeltje wel leuk.

Zo raakten mijn vingers de toetsen aan en speelde ik als eerste muziek ‘Vader Jacob’ uit het hoofd…Vanaf dat moment hebben mijn handen het orgel nooit meer losgelaten.

Ik speelde in Easterlittens voor het eerst op een echt orgel en toen ik 12 werd mocht ik spelen in de Martinikerk van Bolsward als verjaardagscadeau.

In 2016 kreeg ik mijn eerste orgel les van Kees Nottrot in de Martinikerk van Sneek. Later heb ik nog steeds orgelles van hem gekregen in Bolsward op dat prachtige orgel”.

Deze veelbelovende muzikant is vanaf januari 2020 nu ook organist in Wjelsryp.

Iedereen is van harte welkom in de fraaie, sfeervolle kerk!

Let op!

Annuleren is mogelijk, maar dan wel drie dagen van te voren, anders moeten helaas de entreekosten worden verrekend.

Expositie fotografie Bob de Boer

Fotograaf Bob de Boer uit Koarnjum exposeert de komende najaarsperiode een selectie van een aantal fotowerken op groot formaat in kledingzaak “Meneer & Mevrouw Hoekstra” in Stiens.

Er zijn enkele foto’s te zien als voorbeelden van portret, landschap, kunst, natuur en luchtmachtfotografie. Deze onderwerpen nemen een fraaie plek in en passend opvallend goed tussen de kleding, accessoires en inrichting bij Meneer en Mevrouw Hoekstra.

Voor de fotograaf is het de uitdaging om te experimenteren met uiteenlopende onderwerpen, licht en opvallende kaders. Sommige foto’s worden bewerkt om een extra creatieve tint aan het geheel toe te voegen.

De grote formaten op 100 x 75 cm op geborsteld aluminium geven een verassend resultaat in combinatie met de bijzondere belichting.

De openingstijden van deze winkel zijn te vinden op de site www.hoekstrastiens.nl