Expositie Lichtbeelden galery ‘de Garaazje’

seeds-allart-okx

Allart Okx

Van 9 december t/m 22 januari 2017 zal galery “de Garaazje” verlicht zijn met lichtobjecten van Allart Okx en Tineke Szarzynski, beiden uit Leeuwarden.

Allart Okx maakt tijdsbeelden en lichtobjecten, Tineke maakt beelden van hout en glas.

Er ontstond bij Allart Okx na jaren met licht te hebben gewerkt een behoefte iets met het fenomeen TIJD te doen, door het instinctief visueel te maken wil hij de ‘tijd’ aangenamer maken. De kleurrijke glazen tijdsbeelden voorzien van geïntegreerde energiezuinige ledverlichting geven met vloeiende kleurveranderingen de tijd weer.

Misschien wel zoals men vroeger op het land aan zon en geluiden de tijd wist te ontlenen …

meisje-tineke-szarzynski

Tineke Szarzynski

Tineke Szarzynski ziet zichzelf als een veelzijdig kunstenaar. Ze maakt beelden van steen ,hout en glas en objecten van giethars en herbruikbare materialen (abstract en figuratief). Ze wordt geïnspireerd door emotie en gevoel. Haar manier van werken staat niet vast. Wel heeft ze al een idee voor ze begint met een kunstwerk. Toch kan het uiteindelijke beeld erg afwijken van de oorspronkelijke gedachte, ze laat het beeld als het ware door het proces ontstaan.

De lichtbeelden zijn tussen 9 december en 22 januari 24 uren per dag van buitenaf te zien aan de Moundyk 17 te Stiens. Voor meer informatie: 058 257 1314  of mail: svdweij@planet.nl

Op zaterdagmiddag 17 december, 7 en 21 januari is Allart Okx van 14.00 tot 17.00 uur aanwezig om zijn werk toe te lichten. En verder op afspraak: info@okx.nl of 06 22 90 24 02