Expositie schilderijen Marja de Ruiter-Divendal

In het Gemeentehuis te Stiens exposeert de komende maanden Marja de Ruiter-Divendal.

We laten Marja zelf aan het woord.

“Mijn voorkeur gaat uit naar het schilderen van lege landschappen, verlate plekken in de natuur, met een beetje mysterieuze sfeer, niet glad en gaaf, maar ruw, ruig en grillig. Zo heb ik afgelopen jaar een bomenserie gemaakt en schilderijen van oude, verweerde of kapotte vensters en luiken. Verder maak ik graag schilderijen met als thema strand, zee, wad en lucht.”

“Ik haal mijn inspiratie veelal uit de natuur.  Bomen, bloemen, weidse vergezichten, de stilte en vooral de leegte van het landschap. Vermoedelijk heeft de plek waar ik woon hiermee te maken,  want als ik vrij werk maak “moet er altijd een platte horizon in”. De invloed van veel lucht boven die horizon is in mijn schilderijen te zien.  Het figuratieve werk maak ik aan de hand van foto’s. De lege landschappen ontstaan uit mijn fantasie.“

“Hoofdzakelijk werk ik met acrylverf  op doek of MDF. Ik breng reliëf aan door zand, zaagsel, verdikkingsmiddel e.d. toe te voegen. Ik vind het ook spannend om dit met metaal zoals zink,  koper of lood  te combineren, toegevoegd aan het schilderij of als lijst.  Ik gebruik graag natuurkleuren. Je ziet veel bruine en grijze tinten  in mijn werk.”

“Vijf jaar geleden ben ik gestart met een paar workshops en vervolgens met cursussen tekenen en schilderen bij het Frysk Skildershûs, inmiddels Kunstacademie Friesland. Ik geniet van deze hobby en vind het erg leuk om nu het een en ander in het gemeentehuis te kunnen laten zien.”

De expositie is vanaf 3 oktober tot begin december te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis: maandag- tot en met vrijdagmorgen van 8.30 uur tot 12.00 uur en dinsdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.