Trimdiel Keunstrûte 2017 – 23 en 24 september

Trimdiel Keunstrûte 2017   

Op zaterdag 23 en zondag 24 september vindt voor de 10e keer in de Gemeente Leeuwarderadeel de ‘Trimdiel Keunstrûte’ plaats. Op 11 locaties, herkenbaar aan de Trimdiel Keunstrûte-vlag, zullen ruim 20 kunstenaars, professionals zowel als amateurs, in dit weekend  hun werk tonen aan het publiek. Er zijn verschillende kunstuitingen te bewonderen, zoals schilderkunst, fotografie en keramiek. De toegang is overal gratis.

Tijdens de Trimdiel Keunstrûte doet Galery De Garaazje, Moundyk 17, Stiens, dienst als centrale locatie, met een expositie van werk van alle deelnemende kunstenaars. Hier vindt ook op zaterdag 23 september om 11.00 uur de officiële opening plaats door wethouder Rinske van der Meulen.

Tevens is hier de folder verkrijgbaar met informatie over de deelnemende kunstenaars, aan de hand waarvan men de route kan verkennen. De folder wordt verder verspreid bij een groot aantal (culturele) instellingen in Leeuwarden en in Leeuwarderadeel, zoals de Skalm, het Gemeentehuis te Stiens, het VVV-kantoor in Leeuwarden, en bij de deelnemende kunstenaars.

Het is dit jaar voor de tiende keer dat de Trimdiel Keunstrûte plaatsvindt, en om dat te vieren verschijnt het jubileumboek ‘Trimdiel Keunstrûte, 10 jaar kunst in Leeuwarderadeel’. Meer dan 50 kunstenaars, die ooit aan de Trimdiel Keunstrûte hebben deelgenomen, hebben aan dit boek een bijdrage geleverd. Het boek is tijdens de kunstroute te koop bij Galery De Garaazje. Wees er snel bij, de oplage is beperkt!

Bij mooi weer zijn de diverse locaties per fiets goed bereikbaar.

De Trimdiel Keunstrûte wordt georganiseerd door de Kultuerried Ljouwerteradiel.

Klik hier om te kijken wie er zich heeft aangemeld.

Ook de poster is hier te bekijken: