Trimdiel Keunstrûte 2024 – 25 en 26 mei

Trimdiel Keunstrûte 2024 vond plaats op zaterdag 25 en zondag 26 mei.

De Nije Skalm, het voormalige gemeentehuis van Leeuwarderadeel in Stiens, Ljipstrjitte 1, was tijdens de Trimdiel Keunstrûte  de centrale locatie. Hier vond op zaterdag 25 mei om 11.00 uur de feestelijke opening plaats, met live muziek van Martin Pals.  Gedurende het weekend van 25 en 26 mei was hier een overzichtstentoonstelling te zien van het werk van de deelnemende kunstenaars, tevens was hier de folder van de route verkrijgbaar. Deze gezamenlijke tentoonstelling in de NIje Skalm is ook nog tijdens de zomermaanden juni, juli en augustus te bezichtigen. Op de bovenverdieping is gelijktijdig een tentoonstelling te bezoeken van het werk van Ronald de Haan, medeorganisator en een van de deelnemers aan de Trimdiel Keunstrûte.

Op zaterdagavond 25 mei om 20.00 uur speelde in het kader van de Trimdiel Keunstrûte in de Nije Skalm Big Mill Band. Hun repertoire bestaat uit eigentijdse pop en energieke jazz en funk.

De verschillende locaties van de Trimdiel Keunstrûte kunt u herkennen aan de vlag (zie hierboven.)

Klik hier om te kijken wie zich hebben  aangemeld.

Hieronder de afbeeldingen van de  poster van 2024

De Trimdiel Keunstrûte wordt georganiseerd door de Stichting Cultuur Regio Stiens.

De Trimdiel Keunstrûte 2024 wordt mede mogelijk gemaakt door de Boelstra Olivier Stichting, de Gemeente Leeuwarden en door Ondernemersvereniging Leeuwarderadeel OVL.